Online video: 3 moderne, simpele middelen

 

Geen bedrijfstak is zo fotogeniek als De Bouw. Op een zonnige dag lijkt de bouwput soms wel een schouwburg voor langslopend publiek en genieters van vrije tijd. Maar wat als de zon achter de wolken verdwijnt en plaats maakt voor een regenbui?
Ook dan wil de kijker de verrichtingen blijven volgen.

In mijn vorige blog vertelde ik dat het belangrijk is om volgers via Facebook op de hoogte te houden. Hoe kun je dat eenvoudig doen?

Drone shot

Laat zo nu en dan iemand met een drone over je bouwwerk vliegen. Drone shots hebben nog altijd iets magisch en het geeft een goed overzicht van wat er gebeurt. Ook opdrachtgevers vinden het fijn om op deze manier op de hoogte gehouden te worden.

Deze film maakte ik zelf in opdracht van Cinemec.

 

360 graden camera

Laat zo nu en dan iemand langskomen met een 360 graden-camera op je bouwterrein. Zet hem een paar minuten aan en de kijker kan er zo een half uur zoet mee zijn. De filmpjes zijn gewoon te uploaden naar Youtube en in Facebook te importeren. Geef een VR-bril als relatiegeschenk en je opdrachtgever is helemaal blij.

Een voorbeeld van een bouwplaats kon ik niet zo gauw vinden, maar wel van een voetbalveld.

 

Timelapse

Ze zijn al een tijdje populair in de bouw, maar blijven toch spectaculair. Je laat iemand komen met een camera. Hij zet hem neer, haalt hem bij wijze van spreken de volgende dag op, en dezelfde dag heb je een prachtig filmpje van bijvoorbeeld de aanleg van een brug.

Dit filmpje laat bijvoorbeeld de aanleg van de Dafne Schippersbrug in Utrecht zien.

Gerelateerde blogs

Auteur